Без консервантів і нітратів: в Україні стає популярною органічна їжа

15 вересня 2018, 23:50
В середньому органічні продукти на 20% дорожче звичайних

Центр столиці в ароматах соковитого запеченого поросяти, різноманітної випічки, овочів і фруктів. Все це – продукти без добавок і консервантів, запевняють кухарі. Виробників такої продукції підтримує держава – влаштовує ярмарки, на які з'їжджаються з усієї України.

"Певні продукти не завжди купиш в супермаркеті, а у мене немає часу, щоб спеціально їздити шукати їх, але намагаюся, звичайно, якщо є можливість, купувати органічну продукцію", – розповіла заступник міністра аграрної політики і продовольства Ольга Трофімцева.

На таке "здорове" харчування потрібні чималі кошти. В середньому органічні продукти на 20% дорожче тих, які не мають спеціальної наклейки, по якій можна визначити, чи має продукт сертифікацію.
Органічні помідори коштують 60 гривень за кілограм, буханець хліба – 27 гривень.

Більшість опитаних киян правильно визначають органічні продукти. Однак, які товари насправді корисніше і якісніше, об'єктивно покажуть тільки лабораторні дослідження
.

Раніше сайт "Сегодня" писав, як навчитися любити здорові продукти.

Реклама

Нагадаємо, раніше дієтологи назвали продукти, від яких худнуть всі. Вони також розповіли, які соки найкорисніші для здоров'я.