Солодощі та солодкі напої з цукром при діабеті варто виключити
Більшість українців харчується неправильно – про це говорять дані дослідження платформи "ПроЗдорове". Дисбаланс у харчуванні може спровокувати низку хвороб, каже президент Асоціації дієтологів Олег Швець.
В українців в основному три прийоми їжі в день. Найчастіше це їжа домашнього приготування, що є позитивною традицією, зазначає Швець. Однак 78% населення протягом дня мають також один і більше "перекусів".
"З негативу – люди роблять багато перекусів. Сьогоднішні погляди на здорове харчування не такі, як 20-30 років тому, що їсти часто і потроху – корисно. Наукові докази свідчать, що людина, яка харчується три рази в день, має нормальну вагу і менше ризикує захворіти", – пояснює дієтолог.
При цьому в Україні основна калорійне навантаження припадає на вечірні прийоми їжі – 39% добової калорійності їжі. Перед обідом, в обід і після нього споживається 34% калорій. Вранці з'їдається менше частка – 27%.
Детальніше про раціоні українців читайте на сайті "Сьогодні" – Занадто багато солі і цукру: як харчуються українці
А про те, скільки українці витрачають на їжу, дізнавайтеся із сюжету програми "Ранок з Україною":