Епіфаній в різдвяному посланні нагадав про захисників України і тих, хто в полоні бойовиків

7 січня 2020, 00:48
"Ми просимо у Бога, щоб Він оберігав вас від всякого зла", – заявив він

/ Фото: Православна Церква України

Відео: Православна Церква України

Глава Православної церкви України Епіфаній звернувся до жителів країни з різдвяним посланням і привітанням з Різдвом Христовим.

Текст різдвяного послання з'явився на сайті ПЦУ.

Реклама

/ Фото: Православна Церква України

"У ці святкові дні сердечно вітаю всіх вас з Різдвом Христовим і Новим роком. Наші спільні сердечні вітання звертаємо до мужніх захисників України – військовослужбовців та усіх, хто протистоїть агресії проти нашої Батьківщини, захищає її незалежність, територіальну цілісність і суверенітет. Ми просимо у Бога, щоб Він оберігав вас від всякого зла", – йдеться в посланні.

Епіфаній нагадав, що перед Новим роком з полону бойовиків були звільнені багато українців, "однак, на жаль, в ці святкові дні, набагато більше наших братів аі сестер знаходяться в умовах окупації, в полоні та за ґратами в чужій землі".

Реклама

"Ми просимо у Господа милості та опіки для всіх вас і віримо, що наближається день вашого звільнення", – йдеться в посланні глави ПЦУ.

"Прославляємо Сина Божого, який народився, в молитвах і в колядках, поділяючи радість в колі своєї родини та з ближніми! Але найбільше потрудимося для того, щоб вся наше життя було сповнене добром і любов'ю", – резюмував Епіфаній.

Також Епіфаній очолив всенічне бдіння у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі перед Різдвом.

Реклама

7 січня він відслужить в кафедральному соборі Православної церкви України святкову Божественну літургію.

Нагадаємо, що раніше Епіфаній звернувся до українців і закликав за красивими обкладинками не втратити суть Різдва.

Раніше Епіфаній пояснив важливість автокефалії.