Скріншот
З початку року в Україні було відзначено 28 отруєнь в'яленою та копченою рибою, причому двоє з них померли. Експерти попереджають, що заражена риба може бути не тільки власного виробництва, вона ж продається і в магазинах, і на ринках.
Журналісти "Головної теми" влаштувалися працювати і на ринок, і в магазин, і з'ясували, як купувати безпечну їжу. Також були проведені контрольні закупівлі, а покупки були передані в лабораторію.
Про те, які продукти виявилися зараженими, і що журналісти побачили під прилавками, куди не можуть заглянути покупці, йтиметься у програмі "Головна тема" з Оленою Кот в 20:00 неділі, 3 червня.
Нагадаємо, раніше Міжнародний комітет Червоного Хреста передав Україні вакцини проти правця і ботулізму. Раніше програма розвитку ООН надала МОЗ сиворотку проти ботулізму на 2,5 млн грн.