Insider Craft Hub: в Україні відкрився перший пивоварний хаб

15 травня 2018, 09:30

У Львові відкрився перший в Україні майданчик-хаб для крафтових пивоварів. Українські майстри-пивовари отримають шанс почати власний бізнес без фінансових та інших ризиків, спробувавши варити тут своє авторське оригінальне пиво, а також поспілкуватися з іменитими пивоварами з усього світу, які будуть ділитися своїм досвідом. Першу партію пива в хабі вже запустили і любителі крафту можуть скуштувати п'ять сортів.

Виробничі потужності (свій перший завод у Львові) і дистриб'юторську мережу хабу надав відомий пивовар Андрій Мацола, який підтримав унікальний міжнародний проект з пивоваріння. Першим гостем в Insider Craft Hub став ментор в крафтовому пивоварінні, володар титулу "Вest active brewer in the world" (в 2011 році) датчанин Андерс Кіссмайер.

Реклама

"Мені подобається ідея, що пивовари з усього світу і з усієї України зможуть приїжджати сюди і варити пиво, експериментувати зі смаками, сортами. Тут вони можуть обговорювати рецепти, ділитися досвідом, надихатися і створювати нові незвичні поєднання. Я переконаний, що пиво, зварене в такій атмосфері, буде унікальним. Тому я з радістю беру участь в такому експерименті і готовий ділитися своїм досвідом і далі", – розповідає Андерс Кіссмайер.

Андерс Кіссмайер 

Реклама

Результат спільної роботи Insider Craft Hub і Андерса Кіссмайера – класичний IPA і унікальний Milk Stout Hazelnut. IPA, за твердженням датчанина, класика сучасного крафту. Це золотисте пиво, з легким округлим тілом, вираженим хмельовим ароматом з цитрусовими і квітковими нотами. Його смак повний, з легкою гіркуватістю і карамельним присмаком. Всі ці характеристики досягаються тільки завдяки поєднанню води, солоду, дріжджів і хмелю. Аромат – результат dry hopping (сухе охмеління) сортом Cascade.

Milk stout hazelnut – унікальний молочний стаут насиченого темно-коричневого кольору з густою кремовою піною. Він має збалансований смак смажених лісових горіхів і м'який молочний післясмак, які разом створюють неповторну комбінацію. "Цей сорт варто спробувати і як самостійний напій, і в поєднанні з  шоколадним десертом", – каже Андерс.

До речі, варіації на тему IPA – візитна картка багатьох крафтових пивоварень. У Insider Craft Hub це Bombay Watermelon IPA і Bengal Grapefruit IPA. В обох випадках – це освіжаюче пиво з вираженою гіркуватістю, післясмак – стиглий кавун або грейпфрут.

Реклама

Сорт Coffee & Сhocolate Stout насичений смаком і ароматом кави та шоколаду. У процесі варіння використана суміш з декількох сортів солоду, в тому числі спеціальний сорт з Бельгії Shato Chocolate. Саме він закладає основу шоколадного смаку, характерного для цього пива, ще в саме сусло. Комбінація з декількох сортів Roasted Malt відповідає за карамельно-кавові відтінки пива.

З середини травня перші п'ять сортів пива Insider Craft Hub будуть доступні широкому колу споживачів. А в червні хаб готовий стати майданчиком для стартапів талановитих українських крафтових пивоварів.


Зловживання алкоголем шкодить вашому здоров'ю