Як накрити святковий стіл економно: поради від шефа

5 січня 2018, 09:13
На новорічний стіл кожна українська сім'я витратила в середньому 2 тисячі гривень

Гроші на вітер, а точніше на смітник. Щороку після святкового застілля українці викидають зіпсовані продукти на мільярд гривень. А все тому, що роблять покупки необдумано, кажуть експерти. Як готувати, щоб не викидати зайве – напередодні Різдвяних свят – професійні кулінари поділилися секретами

Червона риба, салати, закуски і фірмове блюдо – фарширована качка. Катерина Гашенко готується пригощати смакотою своїх рідних.

Реклама

На новорічний стіл кожна українська сім'я витратила в середньому 2 тисячі гривень, підрахували експерти громадської організації "Re Think". Вони вивчають споживчі настрої.

Експерти з'ясували, скільки з куплених продуктів після свят відправлять на сміття.

Як накрити святковий стіл економно – радить шеф-кухар відомого столичного ресторану. Бере мінімум продуктів і перетворює їх на кулінарні шедеври.

Реклама

Основні страви: теплий салат і медальйони з телятини. Готувати їх просто, а їсти – одне задоволення, говорить Іван Пилипенко.

Вартість цієї вечері на п'ятьох обійдеться в 600 гривень. Інгредієнтів мінімум – а задоволення – максимум. І нічого не доведеться викидати.

Раніше австралійський експерт з харчування Алоїза Хуріган розповіла, як зберігати залишені після свята недоїдені смачні страви. Нехтування цими правилами, за її словами, може спровокувати серйозні проблеми зі здоров'ям через високий ризик отруєння.

Реклама

Крім цього, раніше ми писали про головні помилки зберігання продуктів в холодильнику. Також слід пам'ятати, що від місця на полицях залежить, скільки їжа залишатиметься свіжою.