Як правильно їсти ранню черешню: поради експерта

18 травня 2018, 14:37
Уникнути нітратів повністю неможливо, все залежить від того, де і як дерево вирощували

Фото: В. Веретенник / "Сегодня"

На прилавках супермаркетів і базарів з'явилася стигла черешня, хоча на неї нібито ще не сезон. Ціни на ринках відрізняються. За черешню з Мелітополя просять 90 гривень за кілограм, а із Закарпаття – всього 30 грн.

Крім ціни, багатьох покупців насторожує і несезонність ягоди.

Реклама

Дієтолог Міла Корнійчук пояснює "Сегодня": уникнути нітратів повністю неможливо. Все залежить від того, де і як дерево вирощували.

Раніше повідомлялося, що в країні впали ціни на ранню полуницю і черешню. На оптових ринках Західної України ціни на ці ягоди знижуються щодня. За тиждень їхня вартість впала мінімум в два рази. Про це свідчать дані моніторингу, проведеного аналітиками "Інфо-Шувар". За даними фахівців, полуниця і черешня вже стоять в 1,5 рази дешевше, ніж рік тому.

Нагадаємо, крім фруктів і ягід в Україні на початку травня зафіксовано зниження цін на частину продуктів, що входять до споживчого кошика. Втім, зниження цін на овочі експерти не чекають ще місяць-півтора – поки в продаж не надійде новий урожай коренеплодів.