Як правильно обрати кефір – поради експерта

8 березня 2019, 02:15
Неякісний кефір найчастіше готують з молочних відходів або порошкової суміші

Експерти з'ясовували, чи багато неякісного кефіру. В Україні все частіше підробляють кефір, що в нього додають. Щоб здешевити продукцію, в неї додають: крейду, антібіотіки, грибки.

Неякісний кефір найчастіше готують з молочних відходів або порошкової суміші.

Реклама

Перше, на що потрібно звернути увагу під час покупки кефіру, це термін придатності, чим він менший, тим більше там життєздатних мікорганізмов, які корисні для нашого кишечника, травлення. Друге, з якого саме молочного продукту виготовлений цей кефір. Серед основних компонентів – коров'яче молоко і молочно кислі бактерії. Саме вони викликають бродіння і дають напою корисні властивості.

Та підробляти кефір в Україні невигідно, кажуть в союзі споживачів.

"Це кисломолочний продукт, який ніхто не буде фальсифікувати. Його навіть зараз ніхто не фальсифікує, тим паче у нас виробництво кефіру належить 5 виробникам максимум, але це ті ж великі виробники", – каже Владислава Миронова, голова ГО "Громадський контроль захисту прав споживачів".

Реклама

Раніше повідомлялося, що обсяг фальсифікованої молочної продукції в Україні досягає 30%, що негативно впливає на рентабельність виробництва молока.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні скорочується виробництво молока – в країні падає поголів'я худоби. А виробництво яєць, як і поголів'я птиці, навпаки, зростає.