Фото: pixabay.com
В Україні разом з теплою погодою прийшов і сезон морозива. Ласощі на будь-який смак, ось тільки умови і терміни зберігання дотримуються не всі продавці. Також стало відомо, яке морозиво більш прийнятне для вживання.
Пломбір, фісташкове або фруктове. Холодильні камери магазину завалені морозивом з яскравими обгортками, ось тільки дивитися треба не на красу, а на позначку стандарту. Як сказав виконавчий директор в союзі споживачів України Максим Несмєянов, більш корисним вважає морозиво з ДСТУ 4733.
Це означає, що в морозиві тільки молочні жири. На більшості упаковок ДСТУ – 4735. За словами експерта, в такий десерт додають рослинні жири.
Також журналісти вирішили перевірити морозиво на термін придатності і виявилася плутанина з датами і температурами, при яких потрібно зберігати продукт. Після перевірки журналістами, продавці стали ховати товар з прилавка, так як був виявлений товар майже прострочений.
Після магазину перевірка вирушила на вулиці, де продають морозиво в кіосках на вагу. Відразу були помічені порушення – в брудній воді ложка, якою набирають ласощі, а вафельні стаканчики нічим не закриті від пилу. Чи є документи на реалізацію – продавець показувати відмовилася.
Прострочене або деформоване морозиво можна повернути, головне мати при собі чек.
Як раніше повідомлялося, в Києві готують морозиво з лосося, чорного хліба і конопель. Для ласощів використовують натуральні продукти і охолодження азотом.
Відзначилися з ласощами і німці. У Німеччині роблять морозиво зі смаком борщу. Незвичайні холодні десерти роблять в Німеччині з моркви, гарбуза і козячого сиру.
Як раніше писав сайт "Сегодня", українське морозиво може скоро з'явитися в ЄС. У липні минулого року три виробники морозива завершували процедуру перевірки на отримання права на експорт продукції в країни Європейського Союзу.