До Нового року залишається близько тижня. Українці планують меню до святкового столу і масово роблять покупки. При цьому багатьох хвилює одне питання: як заощадити на новорічному застіллі, купивши при цьому якісні продукти? 24 грудня о 20:00 в суспільно резонансному проекті "Головна тема" з ведучою Оленою Кот на каналі "Україна" розібратися в цьому питанні допоможе спеціальний гість Олексій Суханов – кулінар, кухар 6-го розряду.
Нагадаємо, раніше ми писалиу скільки українцям обійдеться новогодний стіл. Так , за попередніми підрахунками , за скромне меню доведеться віддати близько 2000 тис . гривень .
Також ми з'ясовували "Індекс олів'є-2017: як за рік подорожчала головна новорічна страва".
"Тепер щоб приготувати олів'є на 6 осіб, потрібно витратити близько 90 грн, – аналізує експерт УАК Неля Онищенко. – Додали в ціні всі продукти, які використовуються для салату. Найдорожчим інгредієнтом залишається варена ковбаса, за рік подорожчала на 26,3%, або на 15,9 грн за кілограм. Вплинув на її ціну ряд факторів: основний – подорожчання м'яса. Вартість яєць за рік збільшилася на 22,3% (+4,5 грн за десяток) і тепер покупцеві потрібно віддати за них в середньому 24 , 8 грн. Найбільше зміна, в порівнянні з ціною грудня минулого року, відбулося з морквою, вартість якої за рік виросла на 62,4%, або на 2,5 грн кілограм".