Кулінарний рекорд в Запоріжжі: на гігантській сковороді підсмажили 250 кг курячих крилець

9 жовтня 2016, 02:22
На сковорідку одночасно вмістилося 2273 курячих крильця

У День народження Запоріжжя жителі встановили новий національний рекорд

У суботу Запоріжжя відзначило День народження міста багатокілометровим Покровським ярмарком на місцевій Набережній, а також встановленням кулінарного рекорду України – приготуванням на сковороді-гіганті 250 кг курячих крилець, які стали головним частуванням для гостей свята.

"Наша супер-сковорода має 2 метри в діаметрі, висотою 24 сантиметри, блюдо готувалося на відкритому вогні. Тому треба було майстерність і стратегія, щоб смачно приготувати крильця. Вирішили піддати їх гасінню. Нам знадобилося 70 літрів соусу, 30 кілограм овочів, коренеплодів, 10 кілограм зелені, часник, класичні спеції "- розповіли кухарі.

За даними представника Національного Реєстру рекордів України, на сковороду одночасно вмістилося 2273 курячих крильця, які запорізьким кухарям "вдалося приготувати бездоганно". Так був зафіксований новий національний рекорд – "Найбільша кількість курячих крилець, приготованих на одній сковороді
".

Реклама

Фото: reporter-ua.com

Роздача іменинного частування обійшлася без ажіотажу . " Запорожці поводили себе культурно , в черзі сутичок , стовпотворіння і інших порушень правопорядку не спостерігалося " , – відзначили в запорізькій поліції .

Також , за даними прес – служби Запорізької обласної ради , " в Покровському ярмарку взяли участь 350 підприємств Запорізької області , понад 170 машин з усіх районів області привезли для запорожців і гостей міста м'ясо , крупи , овочі , фрукти , мед , ягоди та багато іншого " .

Реклама

В ході ярмарку проводилися народні гуляння , театралізовані вистави , виступи колективів художньої самодіяльності всіх районів області .

За словами міського голови Запоріжжя Володимира Буряка , в святкуванні Дня міста взяло участь не менше 100 тис . жителів обласного центру .