Кулінари перетворюють звичайні солодощі в твори мистецтва

5 січня 2018, 10:01
У тісто, – його рецепт придумали ще в 20-х роках минулого століття, обов'язково додають 8 видів прянощів

Справжні картини – на різдвяних пряниках. В руках Анни Жуковської – звичайні солодощі перетворюються на витвори мистецтва. Майстер відкрила секрети смачного гостинця.

Гречаний або липовий, але обов'язково густий. Мед – основа тіста для різдвяних пряників – каже Анна Жуковська. Імбирні ласощі вона пече вже три роки. У тісто, – його рецепт придумали ще в 20-х роках минулого століття, обов'язково додає 8 видів прянощів.

Реклама

Спритність рук і ніякого шахрайства – замісити, розкачати і – вирізати полотно майбутньої пряникової картини.

Далі в духовку – підрум'янитися, а як охолоне "імбирне полотно" – можна і розписувати. Картини-пряники Анни рельєфні – тут кожна деталь – від очей і до гудзиків на одязі – промальовані вручну, з різними відтінками і кольорами. І найголовніше – всі персонажі посміхаються.

Щоб розмалювати картину-пряник, навіть досвідченим майстрам знадобиться 4-5 годин роботи, але воно того варте – крім того, що картина гарна, пряник ще й пахне неймовірно.

Реклама

До Різдва господиня розписує янголятко, говорить такий пряник можна подарувати дітям, другій половинці або батькам.

Якщо таку красу шкода їсти, пряник – картину можна зберегти на пам'ять, щоб рік вдався.

Як повідомлялося, в День святого Миколая одеситам презентували найбільше в Україні пряникове місто. Після фіксації рекорду на Думській площі їстівний населений пункт поділили на частини і роздали ласунам.

Реклама

А в Росії заборонили пряник з написом "Грошей немає, але ви тримайтеся!"