Звичайні помідори допоможуть запобігти онкологічним захворюванням. Про це кореспондентам "Сьогодні" розповів онколог Андрій Якобчук. Лікар радить наїдатися томатами, поки – сезон.
За помідорами на ринку – черга.
"Помідор корисний, треба їсти. Навіть, я читав, проти раку він корисний", – каже житель Києва Василь Тимошенко.
Онколог Андрій Якобчук каже – помідор знижує ймовірність виникнення раку. Це підтверджують численні дослідження.
"Речовини, які надають ось цей червоний колір – лікопіни. От саме в них є антіонкологічна дія. Як онколог, як хірург, вважаю, що краще помідора продукту немає", – каже онколог-мамолог Андрій Якобчук.
Онколог радить щодня з'їдати по два-три помідори – і тоді ризик захворіти на рак значно зменшиться. Варто додати, що на основі лікопіну фармацевти навіть виготовляють рослинні антиоксиданти, покликані захищати організм від раку. А ще томати багаті вітаміном С.
"100 гм помідорів містить майже третину добової норми вітаміну С. Тобто, з'ївши, наприклад 200 гм томатів, ви можете забезпечити половину добової норми вітаміну С", – каже гастроентеролог Інна Бутько.
Помідори покращують роботу серця, допомагають шлунково-кишковому тракту і зміцнюють нервову систему.
Лікарі кажуть, що червоні помідори корисніше жовтих. І чим темніше помідор, тим краще для здоров'я.
Раніше "Сьогодні" розповідали про те, що важливо знати кожній жінці про рак молочної залози.
Також ми писали про причини виникнення раку головного мозку.