Онколог розповів, який овоч найкраще запобігає раку

28 серпня 2020, 13:17
Лікар Андрій Якобчук вважає, що краще помідора продукта для профілактики раку немає

Звичайні помідори допоможуть запобігти онкологічним захворюванням. Про це кореспондентам "Сьогодні" розповів онколог Андрій Якобчук. Лікар радить наїдатися томатами, поки – сезон.

За помідорами на ринку – черга.

Реклама

"Помідор корисний, треба їсти. Навіть, я читав, проти раку він корисний", – каже житель Києва Василь Тимошенко.

Онколог Андрій Якобчук каже – помідор знижує ймовірність виникнення раку. Це підтверджують численні дослідження.

"Речовини, які надають ось цей червоний колір – лікопіни. От саме в них є антіонкологічна дія. Як онколог, як хірург, вважаю, що краще помідора продукту немає", – каже онколог-мамолог Андрій Якобчук.

Онколог радить щодня з'їдати по два-три помідори – і тоді ризик захворіти на рак значно зменшиться. Варто додати, що на основі лікопіну фармацевти навіть виготовляють рослинні антиоксиданти, покликані захищати організм від раку. А ще томати багаті вітаміном С.

"100 гм помідорів містить майже третину добової норми вітаміну С. Тобто, з'ївши, наприклад 200 гм томатів, ви можете забезпечити половину добової норми вітаміну С", – каже гастроентеролог Інна Бутько.

Помідори покращують роботу серця, допомагають шлунково-кишковому тракту і зміцнюють нервову систему.

Реклама

Лікарі кажуть, що червоні помідори корисніше жовтих. І чим темніше помідор, тим краще для здоров'я.

Раніше "Сьогодні" розповідали про те, що важливо знати кожній жінці про рак молочної залози.

Також ми писали про причини виникнення раку головного мозку.