Пасажири МАУ незабаром зможуть спробувати молекулярну їжу від Sky Food Services

7 квітня 2017, 13:43

Реклама

" Міжнародні авіалінії України " ( МАУ ) і кейтерингова компанія Sky Food Services 6 квітня відзначили річницю своєї співпраці і представили нове бортове меню на літній період .

Воно складатиметься із 108 різних позицій. Тут будуть легкі закуски, свіжі салати, різноманітні гарячі страви та вишукані десерти. Загалом пасажирам буде доступним великий вибір харчування, в тому числі, безлактозне, вегетаріанське і кошерне.

Під час представлення оновленого раціону для пасажирів авіаперевізника кейтерингова компанія поділилася нюансами приготування "небесної" їжі.

Реклама

За словами Наталії Ямпольської, генерального директора Sky Food Services, якість виробництва, безпека їжі і її бездоганний смак – це три найважливіші критерії в роботі компанії. В цьому свій досвід вона переймала у колег з США та Ізраїлю. У березні 2017 року компанія отримала сертифікат відповідності вимогам міжнародного стандарту ISO 22000: 2005, який підтверджує безпеку продукції.

"Ми – одне з найбільш технологічно розвинених підприємств для приготування бортового харчування. Кожен етап приготування страв суворо контролюється і регулюється міжнародними стандартами якості", – розповіла про сучасні технології Наталія Ямпольська.

Уже зараз Sky Food Services налагоджує діалог з пасажирами і прислухається до їхніх побажань в меню. Тому при розробці нового сезонного меню МАУ враховувалися думки і пропозиції людей щодо бортового раціону.

Реклама

"Пасажири надсилають нам побажання і відгуки. І це чудово! Нещодавно нам надійшов зворушливий лист від літньої пари, яка летіла в Нью-Йорк, зі словами подяки і похвали нашому шефу – Андрію Морозюку", – підкреслила Ямпольська.

У свою чергу, шеф-кухар Андрій Морозюк під час представлення літнього меню авіакомпанії показав, як максимально зберегти смак їжі. Для цього застосовується технологія су-від – вона передбачає приготування продуктів за невисоких температур і без впливу повітря. Завдяки чому страви з м'яса і риби залишаються соковитими.

Крім цього він звернув увагу на те, що для бортового харчування МАУ використовуються тільки свіжі та натуральні продукти, а консерванти, ГМО і "зла" хімія не застосовуються.

Також Андрій Морозюк поділився планами, які хоче втілити у майбутніх меню для пасажирів МАУ: "Я хочу розробити соуси за технологією молекулярної кухні. Вони будуть не зовсім в рідкому стані. Адже у випадку з бортовим харчуванням салати не можна поливати соусами – за кілька годин соус може роз слоїтися, салат осяде і буде негарним, все це втратить зовнішній вигляд. Тому я хочу розробити соуси у вигляді ікри, щоб вони не розтікалися, але зберігали смакові якості".

Після виробничого цеху презентація нового раціону продовжилася на борту нового Boeing 737-800 пасажирської ємністю на 186 крісел, який поповнив авіапарк МАУ і літатиме на середньомагістральних рейсах.

Президент "Міжнародних авіаліній України" Юрій Мірошников під час заходу зазначив: "Рік тому, 6 квітня 2016 року, Sky Food Services приготувала перші порції для наших пасажирів. Зараз ми святкуємо першу річницю нашої співпраці. Два тижні тому ми почали весняно-літній період і сьогодні представляємо нове меню".

На думку президента МАУ, меню – важлива складова конкуренції на ринку авіаперевізників. Воно створює відчуття комфорту під час польоту, завдяки йому пасажир отримує задоволення від подорожі. А щомісячна ротація страв дозволить частим пасажирам авіаперевізника отримати максимум задоволення від "небесної" їжі.

При цьому Юрій Мірошников акцентував, що МАУ приділяє велику увагу високим технологічним вимогам і різноманітності харчування. Тому авіалінії вибрали для себе надійного партнера, який відповідає суворим критеріям авіаційної безпеки і підтверджує це відповідними сертифікатами.

Відома українська телеведуча Ольга Фреймут, яка також брала участь у презентації, підтвердила високу якість їжі для пасажирів авіакомпанії: "Я вражена – компанія щодня готує до 8 тисяч порцій страв. Позиції в меню різноманітні – свіжий хліб, флан із кабачків і м'ясо під соусом з червоного вина. Готова підтвердити, що Sky Food Services вдалося розробити страви бортового харчування ресторанної якості для пасажирів МАУ". А в знак визнання Фреймут презентувала шеф-кухарю Sky Food Service шовкову хустку.