Цвіль на стінах і в продуктах: експерти попередили про небезпеку

29 січня 2019, 08:28
Мікотоксини, які виділяє грибок, накопичуються в організмі і згодом можуть викликати рак

Експерти розповіли, чим небезпечна цвіль і як з нею боротися. Цвіль розростається на стінах, розмножується на шафах і батареях. Ховається під шпалерами і в горщиках з кімнатними рослинами.

Цвіль відвойовує не тільки стіни, але і органи людей. І виселятися не збирається.

Мікотоксини, які виділяє грибок, накопичуються в організмі. І згодом можуть викликати рак.

У варенні з білою плівкою найчастіше виявляють гриби мукор або кладоспоріум, які вражають дихальні шляхи. Так само як і чорний грибок. Зелена цвіль в хлібі знищує імунітет і шкодить нервам. Тому, якщо вражений маленький шматок випічки, їсти або переробляти її в жодному разі не можна.

В Європі продають хліб тільки в герметичній упаковці. Туди закачують інертний газ. У нас зберігати батони краще в пакеті в холодильнику. Експерименти показали, так він не псується до 10 днів.

Від настінної цвілі ефективні розчини на основі харчової соди, оцту і перекису водню. Головне, діяти швидко.

Раніше ми писали, як позбутися вогкості і цвілі у ванній.

Також ми писали, що робити, якщо через ЖЕК в квартирі з'являється грибок.