У сирі з низькою жирністю більше білка
Українцям продають фальсифікат під виглядом сиру. Щоб здешевити продукт і збільшити обсяги продажів, деякі молочні компанії вдаються до підміни жирів і використання неякісної сировини. Лікарі кажуть, що такий сирний продукт шкодить здоров'ю. Але його все одно купують, тому що ціна приваблива.
Вартість такого сиру становить від 45 до 70 гривень за кілограм. Союз споживачів така ціна дивує. Виходить, домашній сир коштує дешевше від магазинного.
За зовнішніми ознаками якість продуктів не визначити, кажуть фахівці. Повну картину покаже тільки лабораторне дослідження.
Але шкідливі домішки, такі, як крохмаль або рослинні жири, можна виявити і вдома.
В якості одного з наповнювачів у сир можуть додавати крохмаль. Крохмаль виявить додавання йоду. Якщо від йоду сир посиніє, значить у ньому є крохмаль. Щоб зробити сир більш густим по консистенції, в нього додають продукти рослинного походження. На рослинні домішки вкаже в'язка структура сиру.
На столичному ринку тільки в одному наметі, з якого продавали сир, знімальній групі "Сегодня" показали сертифікати. Однак у документах не було найменувань продукції.
Раніше повідомлялося, що обсяг фальсифікованої молочної продукції в Україні досягає 30%, що негативно впливає на рентабельність виробництва молока.
Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні скорочується виробництво молока – в країні падає число поголів’я худоби. А ось виробництво яєць, як і поголів'я птиці, навпаки, зростає.