Українці відмовляють собі в їжі

24 липня 2015, 14:12
Офісні працівники майже не ходять на обід

У переважної більшості працівників стільки роботи, що вони просто не мають часу на обід. Чверть опитаних зайняті протягом всього обідньої перерви. 68% знаходять хвилинку на обід. І тільки 7% харчуються регулярно, незважаючи на всі справи.

Втім, є ще одна причина, яка змушує українців відмовлятися від ланча, це банальна економія.

Реклама

Від 30 до 50 гривень. Стільки коштував обід в кафе в минулому році. За статистикою, в цьому році вартість споживчого кошика зросла більш ніж на 70%. Тому українці зараз витрачають на їжу півзарплати.

"До 100 гривень бізнес-ланч виходить в ресторані хорошого рівня, нормального. З хорошою посудом, з хорошим всім", – говорить Жанна, мешканка Києва.

Відео: Криза "загнала" українців в недорогі столові 

Реклама

"Від 50 до 100 гривень на день. І кашу, і салат, ну і котлету там або там м'ясо якесь", – зазначила Оксана, мешканка столиці.

Піднявши майже вдвічі ціни на комплексні обіди, кафе програли битву за клієнтів. Через кризу в країні за останній рік вже закрився кожен третій громадське харчування. На зміну їм прийшли домашні заготовки.

"Вдома готую. Стандартний набір – картопля, котлетка", – сказала Юлія, мешканка столиці.

Реклама

"Я судочек заготовлюю ввечері, готую рис, гречку. Якусь курку або щось ще, й з собою зазвичай беру", – поділився Євген, мешканець Києва.

За статистикою чверть працюючих українців не обідає взагалі.

Простий підрахунок показує – якщо не обідати, то можна зберегти до півтори тисячі гривень щомісяця. І втратити здоров'я – попереджають дієтологи. І додають – якщо економити, то краще на вечері.

Эту и другие новости вы можете посмотреть в выпуске информационной программы "События" на канале "Украина".