Українці харчуються гастрономічним сміттям: результати дослідження

20 жовтня 2019, 10:13
Вчені стверджують, що в їжі українців спостерігається дефіцит корисних речовин

Українці споживають мало фруктів і овочів, зате зловживають цукром і хлібом. Саме про це йдеться в національному дослідженні харчування жителів України. Вчені вивчили вміст тарілок майже півтори тисячі наших громадян. У раціоні катастрофічно не вистачає корисної їжі.

Реклама

Замість рекомендованих 300 грамів овочів в день, ми споживаємо в середньому трохи більше половини норми. Ще гірша ситуація з фруктами і ягодами – їх в щоденному раціоні ледве набереться 83 грами. Бракує насіння і горіхів – їх в день ми з'їдаємо 8 грамів. А потрібні – 30 грамів. Зате в борошняних виробах, цукрі і солі українці собі не відмовляють. Подекуди таке споживання удвічі перевищує рекомендації фахівців.

Нагадаємо, раніше новини "Сьогодні" повідомляли про те, що кожен третій житель Землі страждає від поганого харчування. Такі дані озвучила Оксана Рябченко, представник сільськогосподарської організації ООН (ФАО) в Україні, яка буде залучена до проекту з моніторингу якості грунту в Україні.