Українець став чемпіоном світу з заварювання чаю

31 жовтня 2017, 03:29
Щоб дізнатися більше про цей напій, він на кілька місяців поїхав на батьківщину чаю, в Індокитай, де сам збирав, заварював і дегустував різні сорти

Фото: Pixabay

У Китаї пройшов чемпіонат світу з заварювання чаю, і чемпіоном став українець Дмитро Філімонов.

Від інженера до чемпіона світу з заварювання чаю – всього лише рік, зізнається Дмитро. Щоб дізнатися більше про цей напій, він на кілька місяців поїхав на батьківщину чаю, в Індокитай, де сам збирав, заварював і дегустував різні сорти.

Реклама

Зелений чай з Індії сподобався йому більше – його майстер і вирішив везти на чемпіонат світу, де здобув перемогу, вигравши навіть у господарів-китайців в категорії "приготування чаю".

Якісний китайський напій можна купити дешевше ста гривень, а ось чай в пакетиках Дмитро брати не радить, краще – середньолистовий, розсипом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

Секретом універсального і правильного приготування – Дмитро поділився з "Сегодня": після закипання чайник повинен постояти 2 хвилини, температура води повинна становити 90 градусів. Заварювати краще в чайничку, з кришкою, близько трьох хвилин, а потім чай слід розливати по чашках – і відразу пити.

Нагадаємо, деякі аспекти способу життя людини заважають його організму засвоювати корисні вітаміни і мінерали. Як встановили вчені, звичка часто вживати каву зменшує надходження заліза в організм майже на 80%. Трохи менше цей показник в організмі любителів чаю.