Українська кухня підкорює Європу

8 вересня 2018, 00:12
Вітчизняні ресторатори домоглися участі в одному з найбільших кулінарних фестивалів Бельгії

Пісний борщ Фото: AndreyStar / Freepik

Українська кухня підкорює Європу. Вітчизняні ресторатори домоглися участі в одному з найбільших кулінарних фестивалів Бельгії.

Але українським шеф-кухарям покищо складно витримувати конкуренцію: найбільші натовпи біля стендів з азіатської їжею, бельгійськими та французькими винами, тобто, стравами та напоями, що вже мають світову популярність.

Реклама

Фестиваль – це змагання не лише за шлунки гостей, а й за національне визнання. Щоб отримати дозвіл представити традиційні страви української команді довелося поборотися.

Труднощі виникли минулого року, коли українські представники вперше подавали організаторам заявку на участь та описали меню. З'ясувалося, що європейці вважають борщ і вареники чисто російськими стравами.

Нагадаємо, український шеф-кухар розкрив усі таємниці молекулярної кухні. Кулінари навчилися переробляти молекулярну структуру звичних нам страв. Шеф-кухарі, як вчені, працюють зі шприцами й використовують екстремальні температури, наприклад, мінус 196 градусів. Так з твердого огірка можна зробити желе, з води – пінку, а томатний сік зробити білого кольору.

Реклама

Також повідомлялося, що у Києві набуває популярності в'єтнамська кухня.