Українські кулінари вперше візьмуть участь в Кубку світу з кондитерського мистецтва

10 січня 2020, 06:30
Кондитерам потрібно буде виготовити скульптури з карамелі і шоколаду, морозиво і десерт

Українські кондитери вперше візьмуть участь в престижному чемпіонаті – Кубку світу з кондитерського мистецтва. З кожного континенту до фіналу потрапить тільки три команди. Готувати будуть складні скульптури з карамелі і шоколаду, десерти і морозиво. Як тренуються наші учасники і чим збираються дивувати суддів?

Антон кондитер вже 12 років, Дмитро – більше десяти. Вони першими представлять Україну на Кубку світу з кондитерського мистецтва. І тому вдосконалюють техніку по 20 годин на день.

Реклама

"У роботі з шоколадом і в роботі з карамеллю багато технік. Наприклад, видування і витягування – це одні з основних. Буду сьогодні показувати, як робиться стрічка – це одна з основних технік, яка дуже цінується", – розповідає Антон Штіпа, шеф-кондитер.

Конкурсу вже 31 рік. З кожного континенту до фіналу потрапляє по три команди. Найзапекліша боротьба йде саме за європейський кубок, розповідає наставниця Марина Іванченко:

"Це не просто прийти і сказати: ми хочемо брати участь. Треба спочатку довести, що у нас є потенціал, у нас є кондитери, які можуть поборотися за ці місця".

Цьогоріч тема Кубка – медоносні трави і захист популяції бджіл.

На конкурсі наші кондитери повинні зробити дві фігури – з карамелі і з шоколаду. Їхня висота повинна бути до півтора метрів. А на все дається п'ять годин часу. Щоб приготувати, витягнути і надути карамель, треба багато часу. Але які шедеври виходять! Шоколад насамперед треба правильно протемперірувати. Тобто зробити так, щоб він став глянцевим і стійким до дії тепла. А потім вже приступати до інших технік.

Реклама

"Техніку моделювання шоколаду, виливки шоколаду. Обов'язково повинна бути техніка ліплення", – зазначає Дмитро Колесников, шеф-кондитер.

Крім фігур з карамелі і шоколаду учасники будуть робити десерт і фруктове морозиво. Від результату залежить імідж усієї країни. Тому й працюють хлопці не покладаючи рук.

Нагадаємо, раніше новини "Сьогодні" повідомляли про те, що нова кулінарна мода набирає популярності в Україні. Кондитери роблять солодощі з акації, троянд, фіалок і навіть кульбаб.