В Україні винайдений спирт нового покоління "Пшенична сльоза"

1 жовтня 2015, 09:30

Новий спирт вважається кращим для виробництва горілок. Він має відмінні смакові характеристики і не викликає похмілля – зазначають фахівці держпідприємства "Укрспирт" .  

Пошуком ідеального спирту вже багато років займаються провідні експерти спиртової галузі. Нашим вченим вдалося об'єднати світові досягнення в цій сфері та створити абсолютно новий продукт – спирт "Пшенична сльоза". "Саме якість спирту, одного з головних компонентів горілки, впливає на її смак і самопочуття зранку", – підкреслює міжнародний дегустатор Енді Томпсон. Він приїхав в Україну спеціально, щоб ознайомитися з новітньою розробкою вітчизняних фахівців. За словами Томпсона, наша горілка завжди користувалася авторитетом у світі. Однак спирт "Пшенична сльоза" здатний вивести якість українських міцних напоїв на принципово новий рівень. Той факт, що унікальний пшеничний спирт був створений в Україні, повністю закономірний. У нашій країні, багатій чорноземами, побудована найбільша кількість спиртзаводів у світі і створена ціла школа висококласних фахівців. Випуск спирту "Пшенична сльоза" налагоджений на Залучанському спиртзаводі в Прикарпатті. Підприємство модернізовано спеціально для виробництва спирту нового покоління.

Реклама

Залежно від рівня очищення українські стандарти розрізняють чотири види спирту: "Екстра", "Вищої очистки", "Люкс" і "Пшенична сльоза". Серед них спирт "Пшенична сльоза" є найкращим за якістю, очищенням та смаковими характеристиками. Різниця між "Пшеничною сльозою" та іншими спиртами така ж, якщо б ми порівнювали автомобіль Tesla з виробами вітчизняного автопрому. На відміну від інших видів спиртів, "Пшенична сльоза" виробляється виключно з хлібного зерна – добірної пшениці з додаванням жита та ячменю. Інші види спирту виробляються, в основному, з кукурудзи і картоплі. Це стосується навіть спирту "Люкс", який традиційно використовують більшість виробників горілок. Ще одним секретом виробництва спирту "Пшенична сльоза" є багаторівневе очищення. У результаті цей спирт має неймовірно низький рівень альдегідів, сивушних масел, метилового спирту та інших шкідливих мікродомішок.

У чому ж переваги нового спирту для споживачів? "У спирті "Пшенична сльоза" значно знижено кількість мікродомішок, що гарантує відсутність похмілля і прекрасне самопочуття зранку", – пояснює директор Інституту споживчих експертиз Юрій Чорнобривець. У порівнянні з "Люксом" у спирті "Пшенична сльоза" удвічі зменшено вміст метанолу, що викликає головний біль. Як підкреслює Енді Томпсон, за чистотою спирт "Пшенична сльоза" значно перевершує навіть закордонні стандарти і має відмінні смакові характеристики. "Він ідеально чистий, з округленим ароматом і м'яким шовковистим смаком, – зазначає експерт. – Саме такий спирт потрібен для створення ідеальної горілки, що буде найприємнішою у споживанні".    

Реклама