Волоські горіхи допомагають контролювати вагу. Фото: flickr.com
В Україні процвітає бізнес на горіхах. Рік видався врожайним. У пунктах прийому – ажіотаж. У Кременчуці бажаючі здати горіхи займають чергу з шостої ранку.
У містах ціна на горіхи зазвичай вища, ніж у селах. У Полтаві за кілограм нечищених дають 20 гривень. За чищені – не менше сотні.
Заробляють не тільки на здачі, але і на чищенні горіха.
У сезон на одній точці заробляють від десяти тисяч гривень, кажуть власники приймальних пунктів. Конкуренція висока.
Цей рік видався врожайним. Охочих заробити на горіхах стало більше. У Кременчуці до заготпунктів черга. У цій не менш двадцяти осіб. Місця займають з шостої ранку. Через ажіотаж не всі встигають здати, що привезли.
В Україні ці горіхи навряд чи залишаться. Більшість з них оптовики продадуть за кордон: в Іран, Туреччину, Азербайджан на Східні солодощі.
Як зазначалося, волоський горіх непогано прижився в Україні, хоча родом із Середземномор'я. Іноді, звичайно, він страждає від морозів у холодні зими, але там, де тривалість періоду вегетації не менш 150 днів, а мінімальна температура рідко опускається нижче мінус 22-25 ° С, росте дуже навіть успішно. Хоча деякі "міцні горішки" навчилися переносити зниження температури і до мінус 40 ° С.