В Україні пройшов перший етап масштабного студентського конкурсу

3 листопада 2018, 08:53
Конкурсанти в 20 найбільших навчальних закладах країни написали комплексні тести з профільних предметів

1 листопада в харчових вузах України пройшов перший етап освітньогоконкурсу "Харчові технології 2019". Проект реалізує бладійний ФондБориса Колеснікова для активних і цілеспрямованих студентів , які хочуть втілити в життя інноваційні ідеї , запустити стартапи в харчовій сфері , прагнуть до кар'єрного росту .

Конкурсанти в 20 найбільших навчальних закладах країни написали комплексні тести з профільних предметів . Перед ними стояло завдання продемонструвати теоретичні знання , ерудицію , а також творчі здібності . Результати туру стануть відомі через кілька тижнів . Згідно з отриманими даними , будуть обрані 80 фіналістів проекту " Харчові технології 2019 " , які в кінці листопада презентують членам журі власні розробки .

Реклама

Переможцями конкурсу стануть тридцять студентів , бізнес – ідеї яких відзначать члени журі . Вони в січні 2019 року відвідають Міжнародну кондитерську виставку технологій кондитерської промисловості ISM 2019 в Кельні . Паралельно з поїздкою Фонд виділить п'ять грантів ( від $ 50 тис . до $ 100 тис . ) на створення власного бізнесу в Україні .

Реклама

Президент благодійного Фонду Борис Колесніков побажав удачі конкурсантам в інтелектуальному змаганні за поїздку в Кельн , де вони побачать реальний стан глобальної харчової промисловості , дізнаються про тренди наступного року .

"Проект "Харчові технології" об'єднав майбутню еліту країни, сьогоднішніх талановитих студентів, які завтра стануть провідними фахівцями харчових підприємств України, приведуть в Україну зарубіжних інвесторів. У цьому сезоні конкурсу ми даємо можливість його переможцям не тільки стати гостями провідного форуму в Німеччині, а й поборотися за фінансовий ресурс, щоб почати кар'єру підприємця. Упевнений, в фіналі "Харчових технологій" членів журі чекає маса оригінальних ідей студентів, незвичайні бізнес-моделі стартапів, інноваційні рішення виробництва продукції, зберігання і переробки сировини", – зазначив Борис Колесніков .

Викладачі профільних вузів і студенти сходяться на думці , що подібні освітні проекти надихають молодь на удосконалення практичних навичок , досягнення успіху , розвиток в професії .

Реклама

"Я беру участь в конкурсі вперше. Питання тесту були нескладними для тих, хто звик вчитися. Сподіваюся пройти у фінал. Пора думати про пошук роботи або створення власного бізнесу, тому я зацікавлений в тому, щоб представити свій проект експертам галузі, а може бути і претендувати на здобуття гранту. Моя задумка – випустити лінійку енергетичних батончиків на основі рису і гречки. Вони будуть корисні спортсменам, підійдуть для дітей та діабетиків. Конкурс Фонду Бориса Колеснікова – це реальний шанс пройти шлях від бізнес-ідеї до її реалізації", – розповів Богдан Гритчина, конкурсант з Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. Петра Василенка .

Нагадаємо , на даний момент тривають реєстрації студентів в двох аналогічних освітніх конкурсах – " Агро 2019 " та " Авіатор 2019 " . Всі бажаючі повинні подати заявку на участь в проектах , далі їх чекають відбіркові етапи . Переможці відправляться на галузеві виставки до Франції .