В Україні стартував масштабний конкурс для студентів: переможці поїдуть до Німеччини

10 листопада 2017, 15:41
Тридцять переможців конкурсу відправляться в січні 2018 року до Кельну

10 листопада благодійний Фонд Бориса Колеснікова дав старт всеукраїнському проекту "Харчові технології 2018". Урочисте відкриття відбулося в київському Національному університеті харчових технологій.

Конкурс розрахований на студентів провідних українських профільних вузів, які планують реалізувати себе в харчовій галузі, мають власні розробки та ідеї для її розвитку. Проект "Харчові технології" об'єднає активну і творчу молодь України, допоможе найкращим студентам заявити про себе і отримати гідну нагороду – поїздку на Міжнародну кондитерську виставку технологій кондитерської промисловості ISM 2018 у німецький Кельн.

Реклама

Президент Фонду Борис Колесніков привітав майбутніх конкурсантів, побажав їм цікавої, легкої боротьби і не менш захоплюючої поїздки в Німеччину. "Завдання Фонду – виховати нове покоління технічно грамотних фахівців в Україні, допомогти їм втілити професійні мрії в життя. За допомогою освітніх конкурсів і поїздок на міжнародні форуми ми задаємо нові стандарти в освіті, готуємо фахівців високого класу для вітчизняних підприємств. Упевнений, що учасники проекту "Харчові технології" вже такими є, їм потрібен тільки зразок і стимул для розвитку української харчової промисловості, економіки нашої країни", – підкреслив Борис Колесніков.

Конкурсанти пройдуть два етапи відбору в проекті "Харчові технології". Вони напишуть мотиваційне есе, в якому розкажуть про свої короткострокові і довгострокові цілі, а в фіналі презентують перед експертним журі власні проекти та розробки в харчовій галузі.Реєстрація в конкурсі вже доступна на сайті благодійного Фонду  www.kolesnikovfund.org  і триватиме до 10 грудня включно .

Реклама

Відзначимо, що тридцять переможців конкурсу відправляться в січні 2018 року на Міжнародну кондитерську виставку технологій кондитерської промисловості ISM 2018 у Кельн. У ній візьмуть участь близько 1 600 експонентів з 65 країн світу. Експозиція вважається однією з найбільш значущих подій світової кондитерської галузі. Українські студенти побачать всі актуальні тренди, новинки і ноу-хау у виготовленні шоколаду, снеків, кондитерських і бісквітних хлібобулочних виробів, морозива та напівфабрикатів.

Реклама

Ректор Національного університету харчових технологій Анатолій Українець підкреслив, що такі проекти стимулюють студентів до професійного росту і навчання. "Для всіх конкурсантів це відмінний імпульс почати кар'єру, а для переможців конкурсу ще й можливість побачити передові технології, навчитися чомусь у кращих фахівців світової харчової галузі. Радий, що поряд з освітніми конкурсами для юних авіаторів, архітекторів і залізничників, благодійний Фонд Бориса Колесникова ініціював аналогічний конкурс для студентів-харчовиків. Упевнений, наші хлопці приємно здивують журі рівнем знань та ідеями власних проектів у фіналі", – зазначив Анатолій Українець.

Нагадаємо, благодійний Фонд Бориса Колеснікова реалізує освітні конкурси для студентів технічних спеціальностей. На даний момент на сайті организації проходить реєстрація учасників ще в двох проектах – "Авіатор 2018" и "Архітектор 2018". Всі бажаючі можуть ознайомитися з правилами участі в освітніх ініціативах і приєднатися до них. Нагородою переможцям стануть поїздки на авіафорум Фарнборо в Лондон і в архітектурний тур в Дубай відповідно. До кінця 2017 Фонд запустить аналогічні проекти для студентів-програмістів, аграріїв і моряків з відвідуванням профільних форумів в Японії і Європі.