Лікарі дали поради, як не захворіти у спеку

7 серпня 2017, 12:20
Влітку прохолодні продукти і напої несуть загрозу здоров'ю українців, зазначають лікарі

У спеку легко захворіти. Фото: AFP

Аномальна спека потроху вщухне цього тижня і в п'ятницю термометр, за даними синоптиків, повинен повернутися на позначку плюс 24 градуси, а лікарі тим часом дали рекомендації, що не підхопити хворобу від холодних продуктів.

Морозиво в спеку – бажаний продукт, але зловживати не варто, кажуть лікарі. Вони помітили – у кожної третьої людини, яка страждає через звужені судини, морозиво викликає головний біль.

Реклама

"Збільшується об'єм і в'язкість крові, тому не варто переїдати морозиво тим, у кого є ішемічна хвороба серця, гіпертонічна хвороба, вегето-судинна дистонія. Але якщо в міру – то їсти морозиво можна навіть діабетикам, головне, з натуральних продуктів. Зловживати холодними ласощами в спеку все ж не варто. Через надмірний перепад температур – легко захворіти", – говорить лікар.