Час обідати: за скільки можно купити бізнес-ланчі в Україні і в світі

1 грудня 2019, 09:33
У Вашингтоні вважають за краще обідати у відкритих буфетах, а в Бельгії жоден бізнес-ланч не обходиться без келиха вина

Як мозок реагує на їжу

Київ став одним з найкращих гастро-міст Європи. Британці які, склали рейтинг, кажуть, що українська кухнянедооцінена і їй є чим дивувати. Новини "Сегодня" вирішили з'ясувати, у скільки обійдеться пообідати в Києві і за кордоном.

Столичні клерки люблять обідати поза офісом, зізнається менеджер ресторану в центрі Києва.

Реклама

"Зараз у нас це суп з броколі. Так само сирний суп, крем-супи. Салати – це овочевий салат з сиром під горіховим соусом, з куркою. І так само овочевий більше з капустою, кукурудзою і шинкою ", – описує різноманітність перших страв менеджер Олена Дмитренко.

На другому пропонують картопля, пасту або рибу з гарніром.

"Обід коштує 149 гривень, або ж 129 гривень", – каже вона.

Американці часто обідають у відкритих буфетах. Меню тут можна формувати самостійно, пояснює секретар посольства України в США.

"Для працівників, скажімо, дуже зручно – вийти в обід, швидко взяти собі, щоб вони хотіли з'їсти, ніж скажімо десь сидіти в закладі і замовляти і довго чекати", – розповідає держслужбовець Наталя Сольева.

А ще – це значно дешевше, ніж в ресторанах Вашингтона.

Реклама

"Ми взяли салат з різних видів ковбаси. Ми взяли овочі на грилі. Ми взяли трохи м'якого м'яса і трохи рису з овочами ", – ділиться Наталя.

Такий обід коштував на наші гроші 167 гривень. Тобто лише на 18 гривень дорожче, ніж у Києві.

Бельгійці обідають з келихом вина – розкриває секрети європейського харчування Анна Деклерк. Їдять в Старому Світі виключно з 12:00 до 14:30. В інший час більшість закладів закрито до шостої вечора.

"Тут прийнято достатньо щільно обідати і обов'язково з вином. Є звичайно якийсь аперитив. Ми замовили Сант-Якобс – морське блюдо і друге – карпаччо з яловичини. Як основне блюдо, тут дуже прийнято їсти рибу ", -зазначає Анна Деклерк, мешканка Генрі.

Зазвичай офісні працівники щодня їдять гаряче. Однак різноманітністю гарнірів їх не радують.

Реклама

"Нас навіть не запитали, що ми хочемо до риби або м'яса, тут немає такої опції. Картопля. Максимум – тобі її варену можуть принести ", – додає Анна.

Звичайний обід в Гентрі в перерахунку обійдеться в 793 гривні.

Але не всі українці можуть вийти в кафе або ресторан на обід. Тому новини "Сегодня" розібралися, що брати з собою на роботу, щоб повноцінно поїсти. Адже одна з бід офісної роботи – відсутність можливості харчуватися здорово і корисно. Дієтологи стверджують, що повноцінний обід варто планувати, інакше доведеться їсти фастфуд чи цукерки з офісу.