Всеукраїнський конкурс "Харчові технології 2018": відбулося нагородження переможців

21 грудня 2017, 22:15
Проект тривав півтора місяця, в ньому зареєструвалися 800 учасників з усієї України

У Київському національному університеті харчових технологій 21 грудня відбулося закриття всеукраїнського проекту "Харчові технології 2018"; переможці конкурсу нагороджені поїздкою до Німеччини.

Конкурс був ініційований благодійним Фондом Бориса Колеснікова для студентів спеціальностей, пов'язаних з харчовими технологіями. Його мета – надати підтримку креативним і цілеспрямованим студентам профільних вишів, дати експертну оцінку їхнім стартапам і розробкам, стимулювати їх до розвитку вітчизняної харчової галузі.

Реклама

Проект "Харчові технології 2018" тривав півтора місяця. У ньому зареєструвалися 800 учасників з усієї України. Конкурсанти пройшли два етапи відбору: в листопаді написали мотиваційні есе, а в грудні 73 фіналісти захистили власні проекти перед членами журі – директором м'ясокомбінату компанії "АПК Інвест" Іваном Башкіром, начальником виробничого відділу компанії "Конті" Тетяною Курчаєвою, генеральним директором компанії "Артвайнері" Ігорем Толкачовим і директором з виробництва "Артвайнері" Людмилою Поваляєвою.

Президент благодійного Фонду Борис Колесніков привітав 30 конкурсантів і вручив їм дипломи на відвідування кондитерської виставки ISM 2018 у Кельні. "Дві третини проектів фіналістів стосувалися здорового харчування та вегетаріанства. Молодь чітко знає, що зараз потрібно людям. І хоча у нас немає ще такої купівельної спроможності, яку хотілося б мати, але вона обов'язково буде. Наші переможці на правильному шляху", – зазначив він.

Фіналісти охопили всі напрямки харчової галузі – від виготовлення хлібобулочних виробів до пивоваріння. Їхні розробки, проекти, стартапи ґрунтувалися на виробництві продукції з високоякісної і екологічно чистої сировини. Студенти презентували нові способи і рецепти приготування корисних десертів, безглютенового хліба, дитячого харчування, молочних коктейлів, продуктів для діабетиків. Конкурсанти пропонували свої ідеї зниження калорійності кондитерських виробів, а ще – видати посібник для батьків і дітей про здорове харчування і з рецептами спільного приготування страв, випустити лінійку їстівного посуду і багато іншого.

Реклама

Переможцями проекту "Харчові технології" стали автори найоригінальніших проектів, яким вдалося здивувати експертів галузі та довести їх перспективність. Це представники Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара, Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету, київських Національного університету біоресурсів і природокористування України та Національного університету харчових технологій, Одеської національної академії харчових технологій, Чернігівського національного технологічного університету, а також Харківського державного університету харчування та торгівлі, Харківського національного технічного університету сільського господарства ім . Василенко, Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут".

Уже в січні під час відвідування експозиції в Німеччині українські студенти ознайомляться з новинками галузі – технікою, товарами, інноваціями. Планується, що у виставці візьмуть участь 1 600 експонентів з 65 країн світу. Організатори сфокусуються на актуальні теми і тренди: від формування ціни і моди на біопродукти до нових смакових відчуттів. ISM відкриє своїм відвідувачам широкий спектр товарів: шоколад, кондитерські вироби з цукру, хрусткі і бісквітні хлібобулочні вироби, морозиво та напівфабрикати.

На думку організаторів конкурсу, відвідування галузевого форуму подібного рівня дасть переможцям проекту "Харчові технології 2018" нове уявлення про світову харчову галузь, і вони повернуться в Україну з новими знаннями і досвідом.

Реклама

"Переможці конкурсу" Харчові технології "- молоді талановиті студенти з масою креативних ідей. У своїх проектах вони активно застосовували передові технології і рішення, особливу увагу приділили здоровому харчуванню та захисту навколишнього середовища. Упевнений, що поїздка на виставку ISM в Кельн дозволить їм розширити свій кругозір, вони отримають натхнення для нових відкриттів. Ми ж чекаємо таких молодих фахівців і нових креативних співробітників у великому бізнесі ", – розповів член журі Іван Башкір.

Відзначимо, благодійний Фонд Бориса Колеснікова 9 років реалізує освітні проекти для молоді, зокрема, для студентів авіаційних, архітектурно-будівельних, залізничних, морських, аграрних та IT-спеціальностей. На сайті організації йде реєстрація в проектах "Морська справа", "Програміст" і "Залізничник", в яких можуть взяти участь всі студенти технічних вишів.