Навіщо потрібно запасатися овочами і фруктами на зиму: думки експертів

8 вересня 2017, 12:28
Українці витрачають на їжу більше половини зарплати, а "продуктові запаси" допоможуть заощадити

Українці запасаються провіантом. Фото: pixabay.com

Консервація – стратегічний запас українців. Закруток з овочами, фруктами і ягодами наші господині щорічно роблять стільки, що часом і самі не знають, куди подіти все це добро.

Але ті, хто встиг зробити продуктові запаси влітку, зараз можуть істотно заощадити на овочах і фруктах. Чи завжди виправдана подібна економія, розбиралася кореспондентка телеканалу "Україна" Юлія Доброскок.

Реклама

Економісти підрахували, що українці витрачають на їжу більше половини зарплати. Саме тому запаси провіанту – це вихід, коли в родині не вистачає грошей.

"У літній період ціни на харчування знижуються, тому частина українців робить запаси на осінній і зимовий періоди, коли ціни ростуть", – говорить економіст Олександр Соколов.

"Будь-які продуктові запаси – це звільнення від хвилювань, страху за завтрашній день. Люди бояться, що не буде чого їсти, – коментує психолог Світлана Білоусова.

Реклама

Найбільше на зиму запасаються люди старшого покоління, адже вони пам'ятають, що таке голод і дефіцит. Серед молоді – ті, хто вважає себе справжнім господарем. Головне пам'ятайте – будь-які запаси потрібно робити розумно. Адже десята частина заготовки, як показує практика, йде на смітник.