Чим звикли обідати українці і у скільки їм це виходить: результати дослідження

2 березня 2020, 06:03

Катерина Степаненко Катерина Степаненко

Німецькі вчені довели, що обід має бути легшим за сніданок

Сніданок з'їж сам, обід розділи з другом, а вечерю віддай ворогові. Схоже, цієї тези дотримуються і німецькі вчені. Днями вони заявили, що сніданок повинен бути поживним, мовляв це навіть допомагає схудненню. А обід, навпаки, легким. З огляду на це, новини "Сьогодні" поцікавилися, чим обідають українці? І заодно з'ясували, яким має бути ідеальний обід.

Реклама

Робота роботою, а обід – за розкладом. Сергій – дорожній ремонтник. Перерву доводиться проводити просто на вулиці. Зігрівається гарячим чаєм з термосу:

"У мене такий термос на літр, тобто ми з пацанами можемо випити чашечку чаю, якщо холодно. У мене портфель є, я собі закинув якісь бутерброди, каву, булочку якусь, кефір".

Чоловік зізнається, що іноді не гидує фастфудом. Витрачає на нього майже 100 гривень. А ось водій маршрутки Петро між рейсами купує готові страви в супермаркеті. В середньому обід обходиться в 40 гривень:

"Друге, все як годиться. Є й макарони, і каші, і картопля".

Один судочек з гарніром і м'ясом, інший з салатом. Так зазвичай харчується режисер Євген Корецький.

"Іноді беру суп на перше. На друге беру, в основному, макарони, тому що дуже люблю макарони. М'ясо будь-яке, рибу і обов'язково невеликий салат. Сьогодні – морська капуста".

Такий домашній обід обходиться в 60 гривень. 20 гривень коштує корисний перекус Наталії. Дівчина – прихильниця здорової їжі:

"Весна наближається, вирішила переходити на корисну їжу. Тому беру з собою овочі з м'ясом".

Реклама

А ось політолог Ростислав Балабан перерву зазвичай проводить в ресторані за бізнес-ланчем. Ціна від 150 грн.

"Солянку зазвичай люблю, люблю супи, які з грибами. Звичайно. Думаю про те, що повинна бути якась користь. Друге – це може бути риба".

То який він – ідеальний обід на роботі? Дієтолог Інна Раілко підкреслює: харчування має бути збалансованим. Обов'язкові вуглеводи – це хліб, каші і овочі. Білки – риба, куряче м'ясо або яйця. І жири: твердий сир, горіхи, авокадо.

"Головне, щоб це було приготовано на здорових жирах, без використання маргарину. Менше нехай ваша їжа містить тваринних жирів, тому що теж важко для перетравлення".

А ось від фаст-фуду або сухих бутербродів краще відмовитися. Швидка їжа – причина зайвої ваги і гастриту.

Нагадаємо, раніше новини "Сьогодні" з'ясовували, почім бізнес-ланчі в Україні і в світі. Виявилося, що у Вашингтоні вважають за краще обідати у відкритих буфетах, а в Бельгії жоден бізнес-ланч не обходиться без келиха вина.

А ще ми розібралися, що брати з собою на роботу, щоб повноцінно поїсти. Адже одна з бід офісної роботи – відсутність можливості харчуватися здорово і корисно. Дієтологи стверджують, що повноцінний обід варто планувати, інакше доведеться їсти фастфуд чи цукерки з офісу.

Реклама

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти