Вдома краще: в чому вигода сезонних заробітків в Україні

11 липня 2018, 14:04

Умови роботи зі збирання овочів і ягід в Україні вигідніші і безпечніші, ніж на закордонних заробітках

Вдома краще – українські заробітчани все рідше відправляються на чужину за "сезонними грошима", адже роботи зі збирання овочів і ягід багато і в Україні. Система оплати така ж, як і всюди – скільки зібрав, стільки і отримав, а сезон триває до пізньої осені.

Реклама

День роботи 5 годин сну і тільки 220 гривень заробітку – в своєму блозі львів'янин Андрій Ковалишин показав, як збирав в Польщі лохину. Каже, більше туди не поїде.

"Я думав, що трохи легше і думав, що більше грошей зароблю. Якщо тобі погано, ти йдеш до бригадира, кажеш, що тобі погано – він може тобі не повірити", – розповів колишній заробітчанин, додавши, що за найменше порушення українців відразу серйозно штрафують.

При цьому сезонні заробітки зі збирання ягід є і в Україні – до, наприклад, для Алли Гаркуші це вже третій рік сезонних підробітків.

"У мене тут дитина, брат працює ... Мені тут краще працювати ... І три тисячі в місяць, і п'ять можу заробити", – розповіла Гаркуша.

На умови роботи на Батьківщині українці теж не скаржаться.

"Не відчуваєш себе рабом, тут ставлення хороше. Мені в перший же день стало погано – мене на поле не відпускали. Відразу в посадку відвели, відразу ліки, відразу викликали лікаря", – поділилася Валерія Мішутіна.

Система оплати така ж, як і всюди – скільки набрав ягід, стільки й отримав. За день можна наповнити і 10, і 20 лотків ягід, і навіть більше, причому ціна за один лоток стартує від 8 гривень. Так за місяць на смородині, собівартість якої значно нижче, ніж у лохини, можна отримати від трьох до семи тисяч гривень.

"Ми їх привозимо на роботу і завозимо з роботи, вчасно, своїм мікроавтобусом. Ми їх в обід годуємо хорошими продуктами власного виробництва, вони можуть вдосталь насититися доброю продукцією", – розповів директор фермерського господарства Сергій Вахній.

Реклама

Сезонні роботи в Україні стартують з 25 травня і тривають до пізньої осені, причому на роботи приймають офіційно – через центр зайнятості. 

Нагадаємо, заробітки за кордоном отримали альтернативу в Україні – фахівці робітничих професій об'єднуються в "Служби майстрів" в своїх містах. 

Раніше ми писали про те, як український заробітчанин повернувся з Голландії і почав свій агробізнес. Його родина вирощує різні сорти тюльпанів, а також пробує себе у виноградній справі.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...
Хочеш бути в курсі останніх подій?
Підпишись на повідомлення. Показуємо тільки термінові і важливі новини.
Хочу бути в курсі
Я ще подумаю
Будь ласка, зніміть блокування повідомлень в браузері!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти