Держпродпотребслужба з'ясувала, як зберігають рибу на ринку в Києві

4 жовтня 2017 19:31

События на ТК Украина

Зберігатися риба повинна при температурі не більше 18 градусів, при цьому у багатьох продавців в холодильниках термометрів просто немає

Документів на реалізацію риби немає, а температура зберігання вище дозволеної майже вдвічі – на ринок в Києві з інспекцією навідалася Держпродпотребслужба.

Реклама

Минтай, хек і скумбрії – на прилавках столичного ринку повно мороженої риби. Зберігатися вона повинна при температурі не більше 18 градусів. При цьому у багатьох продавців в холодильниках термометрів просто немає.

Порушення умов зберігання фіксують, а ось вилучити рибу Держпродпотребслужба не має права, вся відповідальність лягає на постачальників.

"Сьогодні ми дивимося і співчуваємо – і все", – зазначив головний спеціаліст Держпродпотребслужби в Києві Григорій Міщур.

Не пропусти!
Останній шанс України на Євро-2020! Хто виведе команду Шевченка до плей-офф
Збірна України бореться за вихід до плей-офф Євро

Чи безпечний продукт, можуть показати тільки лабораторні аналізи. Для цього потрібно вісім кілограмів риби одного зразка. При цьому Держпродпотребслужба купувати рибу для аналізів не може – це поза її компетенції.

Реклама

Придбати і доставити в лабораторію продукт допомагають громадські організації, проте в ході цієї перевірки продавці почали терміново закривати свої крамниці. Разом з тим, учасники сьогоднішнього рейду збираються цього тижня зробити ще одну спробу купити рибу і доставити її на аналіз.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти