Справжні картини – на різдвяних пряниках. В руках Анни Жуковської – звичайні солодощі перетворюються на витвори мистецтва. Майстер відкрила секрети смачного гостинця.
Гречаний або липовий, але обов'язково густий. Мед – основа тіста для різдвяних пряників – каже Анна Жуковська. Імбирні ласощі вона пече вже три роки. У тісто, – його рецепт придумали ще в 20-х роках минулого століття, обов'язково додає 8 видів прянощів.
Спритність рук і ніякого шахрайства – замісити, розкачати і – вирізати полотно майбутньої пряникової картини.
Далі в духовку – підрум'янитися, а як охолоне "імбирне полотно" – можна і розписувати. Картини-пряники Анни рельєфні – тут кожна деталь – від очей і до гудзиків на одязі – промальовані вручну, з різними відтінками і кольорами. І найголовніше – всі персонажі посміхаються.
Щоб розмалювати картину-пряник, навіть досвідченим майстрам знадобиться 4-5 годин роботи, але воно того варте – крім того, що картина гарна, пряник ще й пахне неймовірно.
До Різдва господиня розписує янголятко, говорить такий пряник можна подарувати дітям, другій половинці або батькам.
Якщо таку красу шкода їсти, пряник – картину можна зберегти на пам'ять, щоб рік вдався.
Як повідомлялося, в День святого Миколая одеситам презентували найбільше в Україні пряникове місто. Після фіксації рекорду на Думській площі їстівний населений пункт поділили на частини і роздали ласунам.
А в Росії заборонили пряник з написом "Грошей немає, але ви тримайтеся!"
Читайте також:
- Як накрити святковий стіл економно: поради від шефа
- Кумедне готування: як виглядають страви кухарів з хорошим почуттям гумору
- Рецепти на Різдво: голубці з судаком
- Як приготувати кекс з бананами і шоколадом на Різдво
- Національний день спагетті в США: як приготувати пасту по-американськи
- Різдвяна випічка: квадратики з пісочного тіста з абрикосовим джемом