Медова з перцем: найпопулярніший сувенір та ідеальний інгредієнт коктейлю "Цезар"

8 січня 2019, 12:52

Актуально

Існує чимало претендентів на звання кращого сувеніру України, але мало хто з них входить до ТОП-3 найбільш продаваних товарів Duty Free. Іноземні туристи не покидають нашу країну без її візитівки — настоянки Nemiroff "Українська медова з перцем". Та й самі українці, від’їжджаючи за кордон, найчастіше везуть на подарунок знамениту українську перцівку. 

Реклама

Ми згадали п’ять факторів успіху легендарної настоянки, про які ви могли ще не знати.

Медовуха як прообраз сучасної перцівки

Порівнювати медовуху з перцівкою не зовсім доречно з огляду на різні технології виготовлення і міцність кінцевого продукту. Утім, одна схожість очевидна — обидва напої мають м’який медовий смак та аромат. Також можна відзначити культурні точки дотику: медовуха завжди мала національну приналежність, так само, як портвейн — у Португалії, а текіла — у Мексиці. Сьогодні фірмовим алкоголем України вважається горілка, а Nemiroff "Українська медова з перцем" — візитівкою країни.

Перець — основний елемент смакового букета

Реклама

Sugar and spice and everything nice — всесвітньо відома формула безпрограшного смакового поєднання. До складу Nemiroff "Української медової з перцем" входить перець чилі, який спеціально доставляють з Індії. Обпалююча гострота вдало контрастує з м’якими відтінками меду, створюючи вибухову хвилю насиченого смаку на першому етапі й залишаючи в роті приємний теплий післясмак через деякий час.

Трави — (майже) секретний інгредієнт

В тренді
Народний синоптик розповів, яким буде березень і коли з України підуть холоди

Які саме — таємниця під 27 замками. Чому 27? Саме стільки трав входить до складу унікальної української перцівки. Достеменно відомо лише про одну: буркун лікарський, також знаний як Melilótus officinális. Ця степова трава — потужний натуральний ароматизатор, що містить фруктозу і глюкозу, а також має яскраво виражені смакові якості.

"Цезар" Волтера Шелла — це смачно. "Цезар" Волтера Шелла з Nemiroff "Українська медова з перцем" — це неперевершено

Коктейль "Цезар" придумав Волтер Шелл в 1969 році в Калгарі — за більш ніж 8 тисяч кілометрів від Немирова. За смаком він схожий на "Криваву Мері" з молюсковим бульйоном замість томатного соку. Це один з найпопулярніших коктейлів Канади — місцеві бармени щорічно готують понад 350 млн порцій. Минуло кілька десятиліть, перш ніж було знайдено алкогольний компонент, який найбільш вдало доповнює фірмове поєднання — Nemiroff "Українська медова з перцем". Ця настоянка не лише ідеально підкреслює смакову палітру коктейлю, але й дає змогу заощадити на одній з його складових — меленому перці.

Реклама

Смак України в пляшці — трофей для туриста

З французької "souvenir" перекладається як "пам’ять". Найкраще її стимулюють візуальні та смакові відчуття, пробуджуючи приємні спогади про відвідані місця. Найбільш упізнаваний товар країни — вишиванка. Сало, вареники, білі гриби — смаколики, для яких завжди знайдеться місце у валізі. Головним сувенірним напоєм можна з упевненістю назвати Nemiroff "Українську медову з перцем". Адже з чим іще в першу чергу асоціюється наша країна, як не з гостро-солодким смаком перченої настоянки, створеної за неповторним старовинним рецептом?

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...
Хочеш бути в курсі останніх подій?
Підпишись на повідомлення. Показуємо тільки термінові і важливі новини.
Хочу бути в курсі
Я ще подумаю
Будь ласка, зніміть блокування повідомлень в браузері!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти