Фруктів стало більше, а цукру – менше. "Сьогодні" підводять підсумки свого харчового експерименту. Місяць тому сім'я киян погодилася прибрати з холодильника шкідливі продукти і перейшла на якісний раціон.
Сім'я Власенків прямує на повторне обстеження. Щоб дізнатися, як нові харчові звички вплинули на їхнє здоров'я. Мишко мав поганий апетит. А Максим розчісував в кров руки через алергію.
Місяць тому "Сьогодні" зазирнули в холодильник киян. Те, що там побачили, купує більшість з нас – в магазині.
Саме тому, що українці вибирають такі продукти, наша країна очолила європейський антирейтинг здоров'я. Ми споживаємо багато цукру, солі і хліба, що призводить до смертельних захворювань.
Звичайно, на вибір українців найбільше впливає вартість товарів. Однак це помилкова економія. Адже згодом доведеться витрачати ще більше на лікування.
Мільйон діабетиків, 12 мільйонів – з підвищеним тиском. І 40 відсотків смертей в Україні – через шкідливі гастрономічні звички. "Сьогодні" взялися їх змінити. Хоча б в одній родині.
Протягом місяця Власенки клали собі в тарілку те, що радить Центр громадського здоров'я.
Перш за все овочі. Кожного разу, коли сідали за стіл. Стільки ж фруктів і ягід. Каші і горіхи. М'ясо і риба – запечені. Молочні продукти – без цукру.
"Налагодилося травлення, за рахунок цього змінилася кислотність шкіри і стала нормального рівня", – каже Ігор Ханенко, сімейний лікар.
Однак алергія старшого Максима нікуди не зникла. А у Анни ситуація стала трохи гірше. Чому? Тепер в родині знають відповідь.
"Газировку пили, картопля фрі була кілька разів", – зізнається Анна Власенко.
За місяць харчового експерименту Власенки не змінили кардинально раціон сім'ї, але переконалися в силі їжі. Тому будуть і далі використовувати отримані знання заради здоров'я.
Раніше "Сьогодні" зібрали зіркові рецепти харчування. Але чи дійсно вони допоможуть відчути себе краще? Головний хіт останніх років – інтервальне харчування. Його плюси вже оцінила світська левиця Світлана Вольнова.