Експерти розповіли, чим небезпечна цвіль і як з нею боротися. Цвіль розростається на стінах, розмножується на шафах і батареях. Ховається під шпалерами і в горщиках з кімнатними рослинами.
Цвіль відвойовує не тільки стіни, але і органи людей. І виселятися не збирається.
Мікотоксини, які виділяє грибок, накопичуються в організмі. І згодом можуть викликати рак.
У варенні з білою плівкою найчастіше виявляють гриби мукор або кладоспоріум, які вражають дихальні шляхи. Так само як і чорний грибок. Зелена цвіль в хлібі знищує імунітет і шкодить нервам. Тому, якщо вражений маленький шматок випічки, їсти або переробляти її в жодному разі не можна.
В Європі продають хліб тільки в герметичній упаковці. Туди закачують інертний газ. У нас зберігати батони краще в пакеті в холодильнику. Експерименти показали, так він не псується до 10 днів.
Від настінної цвілі ефективні розчини на основі харчової соди, оцту і перекису водню. Головне, діяти швидко.
Раніше ми писали, як позбутися вогкості і цвілі у ванній.
Також ми писали, що робити, якщо через ЖЕК в квартирі з'являється грибок.