Спроби оскарження експертиз в "справі Шеремета" є тиском – політолог

1 вересня 2020, 09:05

Актуально

Слідство провело безліч слідчих експериментів і різних експертиз

Спроби сторони захисту у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета оскаржити експертизи є тиском – як на слідство, так і на систему судових експертиз. Про це політолог, експерт Вадим Карасьов повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Варто розцінювати такі дії, як тиск певних сил, зацікавлених осіб, щоб істина ніколи не була встановлена, або щоб вона була спотворена. Сьогодні вони висловлюють недовіру експертам, завтра прокурорам, слідчим, суддям і так до нескінченності. Подібні дії очевидно необхідно припиняти і юридично. Більш того, варто нагадати, що розголошення даних вже проведених експертиз є протизаконним, для цього необхідні спеціальні дозволи та санкції", - підкреслив експерт.

Вадим Карасьов нагадав, що слідство провело безліч слідчих експериментів і різних експертиз.

"Навіть психологічні, із залученням міжнародної практики та іноземних незалежних експертів, і це позитивний сигнал для суспільства в ключі того, що слідство намагається виключити будь-яку заангажованість в ході розслідування резонансного вбивства журналіста", – зазначив він.

Експерт також вказав на високу резонансність "справи Шеремета", результат якої вплине на міжнародний імідж країни.

"Питання його розслідування є вкрай педантичним – дуже важливо не допустити жодної помилки. Ми, як держава, зобов'язані продемонструвати світові свою готовність до прийняття цивілізованого рішення суду. І сьогодні дуже важливо мінімізувати тиск з різних сторін, в тому числі і з боку захисту, на слідство і суди, а тепер ще й на експертне середовище", – підсумував Вадим Карасьов.

Всі подробиці в спецтемі Розслідування вбивства Павла Шеремета

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти