Суп "Бур'ян" та хлібці з соломи: в Україні створили онлайн-ресторан з їжею часів Голодомору

27 листопада 2020, 14:03

Тетяна Очеретяна Тетяна Очеретяна

"Рецепти" згадували люди, які пережили Голодомор

Студенти Української академії лідерства створили онлайн-ресторан пам'яті "Непораховані з 1932". На сайті проєкту вони показали страви, якими українці харчувалися під час Голодомору 1932-33 років.

Реклама

Так, у ресторані пам'яті можна побачити такі страви: затеруху з перетертої кори дерев, хлібці з лободи або соломи, суп "Бур'ян" тощо.

На сайті також вказують ціну кожної страви – врятовані людські життя. Деякі рецепти створені за спогадами дідусів і бабусь студентів.

Реклама

"Бабуся розповідала, як кору дуба або берези перемелювали у ступці з коренем лободи чи комишів, стеблом кульбаби або ромашки – і так пекли коржі. Я віддирала цю кору холодними руками й думала: як це робила моя бабуся, яка не їла декілька тижнів? Вона все життя вчила мене не викидати хліб і не гратися з їжею", – розповіла студента УАЛ Ілона Котовщик.

В тренді
Історії 6 українських підкорювачів Всесвіту до 60-річчя польоту людини в космос


Проєкт "Непораховані з 1932" заснували 2017 року у форматі вуличного ресторану спільно з комунікаційним агентством. Його назвали на честь мільйонів українців, які загинули під час Голодомору. Адже остаточна кількість загиблих досі невідома.


Нагадаємо, у Королівстві Норвегія ініціюють петицію про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Також ми писали, як в українських містах пропонували спробувати суп з гілок і соснових шишок.

Реклама

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти