Студенти Української академії лідерства створили онлайн-ресторан пам'яті "Непораховані з 1932". На сайті проєкту вони показали страви, якими українці харчувалися під час Голодомору 1932-33 років.
Так, у ресторані пам'яті можна побачити такі страви: затеруху з перетертої кори дерев, хлібці з лободи або соломи, суп "Бур'ян" тощо.

На сайті також вказують ціну кожної страви – врятовані людські життя. Деякі рецепти створені за спогадами дідусів і бабусь студентів.
"Бабуся розповідала, як кору дуба або берези перемелювали у ступці з коренем лободи чи комишів, стеблом кульбаби або ромашки – і так пекли коржі. Я віддирала цю кору холодними руками й думала: як це робила моя бабуся, яка не їла декілька тижнів? Вона все життя вчила мене не викидати хліб і не гратися з їжею", – розповіла студента УАЛ Ілона Котовщик.
Проєкт "Непораховані з 1932" заснували 2017 року у форматі вуличного ресторану спільно з комунікаційним агентством. Його назвали на честь мільйонів українців, які загинули під час Голодомору. Адже остаточна кількість загиблих досі невідома.
Нагадаємо, у Королівстві Норвегія ініціюють петицію про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.
Також ми писали, як в українських містах пропонували спробувати суп з гілок і соснових шишок.