Так , наприклад , в минулому році громадянами було куплено 145,7 тис . тонн м'яса і птиці . Копченого м'яса і ковбасних виробів придбали майже в два рази менше – 88,9 тис . тонн . А ось риба і морепродукти користуються куди гіршим попитом , так , за дев'ять місяців минулого року українці купили всього 16 , 6 тис . тонн цих продуктів , що на 88 % менше купленого м'яса .
"По предварительным данным 2017 года, в структуре потребления мяса украинцами, доля птицы остается наиболее весомой – 48%, почти в 1,5 раза превышая уровень рациональных норм. При этом на свинину приходится 37%, на говядину – только 14%, на другие виды мяса – 1% мясного рациона", – поясняет Светлана Пашко, старший научный сотрудник отдела ценообразования и аграрного рынка Национального научного центра "Институт аграрной экономики".