Українці харчуються гастрономічним сміттям: результати дослідження

20 жовтня 2019, 10:13

Вчені стверджують, що в їжі українців спостерігається дефіцит корисних речовин

Реклама

Українці споживають мало фруктів і овочів, зате зловживають цукром і хлібом. Саме про це йдеться в національному дослідженні харчування жителів України. Вчені вивчили вміст тарілок майже півтори тисячі наших громадян. У раціоні катастрофічно не вистачає корисної їжі.

Замість рекомендованих 300 грамів овочів в день, ми споживаємо в середньому трохи більше половини норми. Ще гірша ситуація з фруктами і ягодами – їх в щоденному раціоні ледве набереться 83 грами. Бракує насіння і горіхів – їх в день ми з'їдаємо 8 грамів. А потрібні – 30 грамів. Зате в борошняних виробах, цукрі і солі українці собі не відмовляють. Подекуди таке споживання удвічі перевищує рекомендації фахівців.

В тренді
Після вибуху в "ковідній" лікарні Чернівців хворих вивозять до інших клінік: фото

Нагадаємо, раніше новини "Сьогодні" повідомляли про те, що кожен третій житель Землі страждає від поганого харчування. Такі дані озвучила Оксана Рябченко, представник сільськогосподарської організації ООН (ФАО) в Україні, яка буде залучена до проекту з моніторингу якості грунту в Україні.

Реклама

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...
Хочеш бути в курсі останніх подій?
Підпишись на повідомлення. Показуємо тільки термінові і важливі новини.
Хочу бути в курсі
Я ще подумаю
Будь ласка, зніміть блокування повідомлень в браузері!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти