Українці з'їдають 180 тисяч тонн гречки за рік: чому крупа так популярна і як до неї ставляться в США і ЄС

25 червня 2018, 08:06

Журналісти "Сегодня" провели гастрономічний аналіз

Українціз'їдаютьзарік180 тисячтоннгречки.Про цесвідчатьданідослідження,проведеногоукраїнськимимаркетологами.Журналісти"Сегодня"дізналися,вчому секретпопулярностіцієїкрупиіякїїправильно їсти.

ВУкраїнігречкуварять,запікаютьінавітьсмажать.Наприклад,киянкаОльгаготуєгречанукрупумінімумтрирази натиждень
.

"Как гарнир. И утром можно, и вечером. Я никогда не задумывалась, почему именно гречка. Наверное, потому что она вкусная", – говорит Ольга.

Реклама

Прицьомугречанакрупане тількисмачна,алетакожпоживнаідоступна,пояснюєдієтологЛарисаБойченко.Втім,лікарпопереджає-не дивлячисьнавсюкористьгречки,їстиїїпотрібноправильно.

"Если мы употребляем гречку вечером – беды не будет. Но плохо будут всасываться витамины и микроэлементы. Не достаточно будет времени, чтобы израсходовать ту энергию, которую гречка нам даст", – говорит Бойченко.

Аосьамериканці,на відмінувідукраїнців,більшелюблятьрис.ГречанакрупавСША-справжняекзотика.Їїможнакупититількивросійськихмагазинах.КоштуєгречкавСША7доларів-приблизно183гривні-запівторакілограма.До речі, в Україні в травні гречка подешевшала на 8%.

"Мне по вкусу коричневый рис. Особенно с бобами. Это и дешево, и просто. Нужно только промыть рис, вскипятить воду – и готово", – рассказывает жительница Вашингтона Натали Нититгтон.

"Обожаю рис. Рис – это лучшая еда для меня, ничего не могу с этим поделать. А про гречку я слышал только раз в жизни, но никогда ее не пробовал – добавляет житель Вашингтона Вейн Бессен

УЄвропі,наприклад,вБрюсселівсупермаркетіможназнайтирис,вівсянкуіекзотичнеамериканськекіноа.Гречкивзвичайнихпродуктовихмагазинахнемає.Втім,багато європейціввзагалі неїдятькашіівіддаютьперевагукукурудзянимівівсяним пластівцям.

У тойжечас,лікарірадятьне захоплюватисяпластівцямишвидкогоприготування(навітьзгречки)-вониможутьпривестидо підвищеннярівняцукрувкрові.

Як повідомлялося, українці стали їсти більше риби.Прицьомуспоживанняморепродуктівірибивкраїнівсеоднозалишаєтьсязначнонижченорми,рекомендованої Всесвітньоюасоціацієюздоров'я.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти