Українська кухня підкорює Європу

8 вересня 2018, 00:12

Вітчизняні ресторатори домоглися участі в одному з найбільших кулінарних фестивалів Бельгії

Українська кухня підкорює Європу. Вітчизняні ресторатори домоглися участі в одному з найбільших кулінарних фестивалів Бельгії.

Реклама

Але українським шеф-кухарям покищо складно витримувати конкуренцію: найбільші натовпи біля стендів з азіатської їжею, бельгійськими та французькими винами, тобто, стравами та напоями, що вже мають світову популярність.

Фестиваль – це змагання не лише за шлунки гостей, а й за національне визнання. Щоб отримати дозвіл представити традиційні страви української команді довелося поборотися.

Труднощі виникли минулого року, коли українські представники вперше подавали організаторам заявку на участь та описали меню. З'ясувалося, що європейці вважають борщ і вареники чисто російськими стравами.

В тренді
Буде тепло, але дощитиме: прогноз погоди в Україні на 13 квітня (карта)

Нагадаємо, український шеф-кухар розкрив усі таємниці молекулярної кухні. Кулінари навчилися переробляти молекулярну структуру звичних нам страв. Шеф-кухарі, як вчені, працюють зі шприцами й використовують екстремальні температури, наприклад, мінус 196 градусів. Так з твердого огірка можна зробити желе, з води – пінку, а томатний сік зробити білого кольору.

Реклама

Також повідомлялося, що у Києві набуває популярності в'єтнамська кухня.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти