Сьогодні, 16 серпня,вселищіОпішнянаПолтавщині,вперше проходитьвсеукраїнськийгастрономічнийфестиваль-квест"Борщиквглиняномугорщику-2014",повідомляєкореспондент УННз посиланнямна"НовостиПолтавщини".
Зокрема,місцевігосподиніпропонуютьскуштувати 12різновидівборщів,приготованихвглиняномугорщикуз давньоїрецептуріта технології.
Загальна особливістьвсіхборщів- те, щовони приготованівпечівглиняномугорщику.
"Борщзпечі,дійсно,має інший,особливийсмак,ніжприготованийвкаструлінагазовійплиті.Він "здимком",пахнесушінням.Такийборщне тількисмачніший,алей корисніший",-розповілаПіщаленко.
Крімзвичнихборщів,гостямпропонуютьборщчервоний згрушами,борщзполуниці,борщз кропивою.
Загалом,нафестиваліприготувалиблизько40літрівборщу.Вартістьвхідногоквитка,разом здегустацією12різновидівборщів,становила45грн.
За словамикураторазаходудослідницітрадиційвикористанняглиняного посудувкультурі харчуванняукраїнцівОлениЩербань,метафестивалю-квесту: вивченнятрадицій,правилприготування,рецептури,регіональнихособливостейборщотворення,популяризаціяіреанімаціякультурнихтрадиційПолтавськогорегіону.
Підпишись на наш telegram
Лише найважливіше та найцікавіше