В Україні оновили правила безпечного перебування у закладах громадського харчування. Раніше було достатньо, якщо у працівників та відвідувачів є сертифікати про вакцинацію, негативний результат тесту або підтвердження одужання від COVID-19. Зараз додалося ще кілька пунктів.
Про це повідомляє Коронавірус_інфо.
Додаткові правила для працівників:
- використання засобів індивідуального захисту;
- ретельне миття рук з милом або обробка антисептиком після кожного зняття та надягання нових засобів індивідуального захисту;
- регулярне миття рук. Не рідше ніж раз на три години;
- не торкатися обличчя руками;
- утримання від контакту з людьми, які мають симптоми респіраторних захворювань;
- самоізоляція, якщо є симптоми респіраторних захворювань;
- перевірка COVID-документів у відвідувачів
Правила для відвідувачів:
- обробка рук антисептиком перед входом до закладу;
- показувати COVID-документи працівникам закладу;
- пересування по закладу у засобах індивідуального захисту;
- дотримання фізичної дистанції.
Статистика коронавірусу в Україні
Минулої доби 9 січня в Україні зафіксовано 1969 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби.
Також за минулу добу:
- госпіталізовано – 1064 особи;
- летальних наслідків – 86;
- одужало – 3517 людей.
Раніше ми писали:
- В Україні очікується зростання захворюваності на ковід, зумовлений штамом "Омікрон".
- Від кашлю до сонного паралічу. Розповідаємо про головних симптомах небезпечного "Омікрону".