Жити здорово: що таке мікрозелень і навіщо її їдять

6 березня 2018, 02:23

Вже через два дні багаті вітамінами і мікроелементами пророслі соняшник, базилік і морквину можна їсти

Швидко схуднути без шкоди для здоров'я, знизити рівень холестерину, запобігти атеросклерозу і навіть помолодшати – у всьому цьому допоможе Мікрогрін, запевняють дієтологи. Це – міні-зелень, виростити яку під силу кожному. Потрібні тільки насіння, паперові серветки і вода. Вже через два дні з'являться паростки горошку, редису, цибулі, сочевиці або люцерни – смачні і соковиті. Про цю технологію – в рубриці "Жити здорово".

Реклама

Передпокій Оксани Давінчук прикрашають не квіти, а свіжа, соковита зелень. Бажанням вирощувати мікрозелень вона загорілася після візиту подруги.

"Подружка приїхала з Тель-Авіва і привезла мікрозелень в упаковках – і я тоді спробувала цей салат вперше", – розповіла Оксана Давінчук.

Стелаж для розсади Оксана сколотила сама: купила пластикові короби, паперові рушники, дистильовану воду і, найголовніше, – насіння, необроблене хімією. Оксана замочує його на шість-вісім годин, а потім тонким шаром викладає в піддон, збризкує водою і накриває харчовою плівкою.

"Якщо не долити – засохнуть. Якщо перелити – можуть покритися пліснявою. Якщо дуже багато, починається процес гниття. Трава сходить три-чотири дні. Теж цей момент треба не проклацувати, тому що знову-таки процеси гниття може початися", – зазначила Оксана Давінчук.

Вже через два дні пророслий соняшник, базилік і морквину можна їсти.

Мікрогрін чудовий в салатах і сендвічах, їм прикрашають гарніри, коктейлі та смузі – а про користь мікрогріну в щоденному раціоні можна говорити нескінченно.

Реклама

Серед плюсів – ніжний смак, здатність до очищення організму від шлаків і токсинів, омолодженню клітин. Вживаючи мікрогрін, за пару місяців можна схуднути без шкоди для здоров'я.

Ще мікрогрін зміцнює волосся і нігті. У паростках міститься в п'ятсот разів більше вітамінів і мікроелементів, ніж у зерні або в дорослій рослині.

Це справжній "суперфуд", переваги якого вже оцінили шеф-кухарі престижних ресторанів і голлівудські зірки. Їсти мікрогрін радять при цукровому діабеті і навіть онкозахворюваннях.

"Є в світі багато дуже досліджень, які довели, що люди, які вживають велику кількість мікрозелені в своєму раціоні – у них розвиток пухлини або взагалі зупиняється, або навіть спостерігається регрес", – зазначила дієтолог Вікторія Багрій.

А ще зелень нормалізує артеріальний тиск, зміцнює імунітет і підвищує загальний тонус організму.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти