Фото: Pixabay
Недосипають і недоливають – працівники кафе і ресторанів йдуть на різні хитрощі, щоб обманювати відвідувачів. Журналісти "Сегодня" з'ясували, як викрити і покарати нечистих на руку співробітників ресторанів.
У рейді на столичний ресторан взяли участь Максим Несміянов зі Спілки споживачів і Михайло Шарков – ресторатор зі стажем. Експерти швидко виявили недоліки в першому ж поданому блюді.
Кухарі, зазвичай, йдуть на грубий обман відвідувачів, кажуть експерти. Тим відвідувачам, які сумніваються, варто вимагати технологічну карту – там написано, скільки інгредієнтів у страві має бути, і перевіряти відповідність на вагах.
При цьому до закладу можна викликати й поліцію. В такому випадку, кафе оштрафують – на 34 грн.