Держпродпотребслужба з'ясувала, як зберігають рибу на ринку в Києві

4 жовтня 2017, 19:31
Зберігатися риба повинна при температурі не більше 18 градусів, при цьому у багатьох продавців в холодильниках термометрів просто немає

Фото: кадр з відео

Документів на реалізацію риби немає, а температура зберігання вище дозволеної майже вдвічі – на ринок в Києві з інспекцією навідалася Держпродпотребслужба.

Минтай, хек і скумбрії – на прилавках столичного ринку повно мороженої риби. Зберігатися вона повинна при температурі не більше 18 градусів. При цьому у багатьох продавців в холодильниках термометрів просто немає.

Реклама

Порушення умов зберігання фіксують, а ось вилучити рибу Держпродпотребслужба не має права, вся відповідальність лягає на постачальників.

"Сьогодні ми дивимося і співчуваємо – і все", – зазначив головний спеціаліст Держпродпотребслужби в Києві Григорій Міщур.

Чи безпечний продукт, можуть показати тільки лабораторні аналізи. Для цього потрібно вісім кілограмів риби одного зразка. При цьому Держпродпотребслужба купувати рибу для аналізів не може – це поза її компетенції.

Реклама

Придбати і доставити в лабораторію продукт допомагають громадські організації, проте в ході цієї перевірки продавці почали терміново закривати свої крамниці. Разом з тим, учасники сьогоднішнього рейду збираються цього тижня зробити ще одну спробу купити рибу і доставити її на аналіз.