Як правильно харчуватися під час епідсезону грипу та ГРВІ: Віктор Ляшко дав поради

20 грудня 2020, 14:41
Головний санлікар України розповів, як зміцнити організм

/ Фото: Сьогодні

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко дав поради, як правильно харчуватися під час епідсезону грипу та ГРВІ.

Про це він написав у Facebook.

Реклама

За його словами, потрібно дотримуватися основних принципів збалансованого харчування:

  • вживати три порції овочів і зелені, дві порції фруктів і ягід щодня;
  • вживати необхідну кількість білків;
  • пить достатньо рідини.

Також Віктор Ляшко рекомендує більше часу приділяти фізичній активності.

За його словами, добова кількість солі не повинна перевищувати 5 грамів, а добову кількість цукру потрібно обмежити до 25 грамів.

Реклама

Головний санлікар зазначив, що деякі речовини здатні підвищити опір імунної системи вірусам:

  • вітамін А (яловича печінка, печінка тріски, морква, бобові, шпинат, броколі);
  • вітамін С (болгарський перець, броколі, томати, цитрусові, ківі, полуниця);
  • вітамін D (морська риба та морепродукти, жовтки яєць);
  • вітамін Е (насіння соняшнику, горіхи, авокадо, шпинат, гарбуз, оливкова олія, форель, креветки);
  • цинк (злаки, бобові, яловичина, яйця, сир, морепродукти, горіхи і насіння);
  • селен (злаки, яйця, сир, насіння, часник, біле м'ясо птиці, морська риба і морепродукти).

Раніше ми писали, що в Україні загальна кількість виявлених випадків зараження коронавірусом до кінця року досягне позначки в один мільйон.