Фото: Instagram
Взяти каву "з собою" в "мобільній кав'ярні" вже стало звичкою для багатьох українців. Дорогою на роботу, в обідню перерву або на прогулянці в парку. Як дотримуються гігієни в таких "точках", перевірили кореспонденти "Сегодня".
Вода з документами, пачка з маркуванням і свіжі сиропи. Безпечна кава повинна відповідати цим трьом вимогам. З представником союзу захисту прав споживачів йдемо перевіряти столичні мобільні кав'ярні.
З 10 перевірених закладів, тільки в одному дотримуються норм зберігання кави. А в цій "хатинці" кава взагалі дивна. За інформацією, на пачці, виростили її в Києві.
Ще більше питань – до якості води. За словами продавщиці, воду привозять з бювету. Якість гарантує тільки на словах.
За санітарними нормами, пляшки повинні бути з документами і запечатані.
Нашкодити здоров'ю може і сироп, якщо він прострочений.
Держпотребслужба перевіряє "мобільні кав'ярні" тільки, коли дає дозвіл на роботу. Потім вони працюють на свій страх і наш ризик.
Раніше повідомлялося, що одним з цікавих варіантів для вкладення інвестицій можна назвати кавові стартапи. "Українці люблять каву і не відмовляють собі в цьому задоволенні навіть під час кризи. Тому запуск нових проектів, особливо в секторі мобільних кав'ярень, може виявитися нині цілком виправданим. Переваги таких стартапів – в тому, що вони вимагають невеликих інвестицій (до 10-15 тис. дол.), прості в управлінні і навчанні, а також можуть швидко окупитися – за термін від півроку до півтора років", – пояснює голова Асоціації франчайзингу Андрій Кривонос.
Нагадаємо, в Києві бізнесмен перетворив елітну іномарку в кав'ярню.