Українці виключають з раціону свинину і переходять на курятину

26 березня 2015, 16:35
Куряче філе коштує майже як свинина, але попит різний

М'ясо з щоденного раціону для багатьох українців переходить у категорію делікатесів. Продажі падають по всій країні. Попит росте тільки на курятину. Але тепер вона коштує майже як свинина.

Ідеальна чистота, металопластикові вікна та тепла грубка – курник в господарстві вінничанки Тетяни більше схожий на затишний будинок. Своїх бройлерів жінка годує свіжою картоплею, морквою та екологічним кормом.

Реклама

"Самі робимо корму. Це кукурудза, пшениця, макуха. Все змішується і ще додається кальцій", – каже Тетяна.

Бройлери – основний заробіток Тетяни Чорної.

"Ринкова ціна 50 гривень... Свині в основному забирають під реалізацію, у нас їздять, беруть по 26 гривень за кілограм живої ваги", – сказала Тетяна.

Реклама

Біля прилавків з курятиною покупців збирається більше, ніж у яловичини і свинини.

"60 гривень м'якоть, задок, лопатка, 65 – філейка, 70 – філейка, ребро – 50", – показує Любов, продавець.

Чому ціна м'яса і птиці зрівнялася – пояснити не може ні виробник, ні продавець.

Реклама

Цю та інші новини ви можете подивитися у випуску інформаційної програми "События" на каналі "Україна".